Grüner Veltliner Weingut Ziniel met kaasfondue
Met de wintersport nog in gedachten zetten we nog een lekkere kaasfondue op het menu. Een perfecte combinatie met onze Grüner Veltliner Weingut Ziniel.
Deze mooie witte wijn ademt een en al frisheid en heeft de kenmerkende Veltliner-expressie. Onverslaanbaar als aperitief maar zeker ook dé wijn in combinatie met winters comfort food. Kom snel langs in onze winkel of bestel 'm online in onze webwinkel.
Zwitserse kaasfondue
Ingrediënten (4 personen):
250 gr Zwitserse Gruyère (geraspt)
250 gr Zwitserse Emmentaler (geraspt)
250 gr Vacherin Mont-d'Or AOP
1 grote teen knoflook
300 ml droge, witte wijn
1,5 el maïzena
Kirsch
Snufje nootmuskaat
Peper en zout
Om te dippen: Stokbrood (liefst wat ouder), komkommer, bleekselderij, wortel, paprika, geblancheerde broccoliroosjes, gebakken champignons, gekookte krieltjes (vastkokend)
Bereiding:
Bereid alle ingrediënten om te dippen voor: Snij stokbrood in plakjes. Snij komkommer, paprika, bleekselderij en wortel in smalle strookjes. Blancheer de broccoliroosjes Snijd en bak de champignons kook de krieltjes niet te lang want anders worden deze kruimelig. Verdeel dit alles over een serveerplank en zet apart.
- Zorg voordat je begint dat de kaas al op kamertemperatuur is.
- Halveer de teen knoflook en wrijf hier de kaasfonduepan mee in.
- Schenk de witte wijn in de pan en breng deze op middelhoog vuur tot het kookpunt, maar zorg dat de wijn niet gaat koken! Is de wijn tegen het kookpunt aan? Zet dan de temperatuur laag en voeg handje voor handje, al roerend de kaas toe.
- De Vacherin kun je in gedeeltes toevoegen.
- Blijf roeren totdat alle kaas gesmolten is en het één egale massa is geworden.
- Los de maïzena op in een klein beetje water en roer dit goed door. Dit voorkomt dat de maïzena gaat klonteren.Voeg toe aan de kaasfondue.
- Schenk een scheutje Kirsch in de kaasfondue en breng verder op smaak met een snufje nootmuskaat, peper en zout. Dippen maar!