Le Parfum du Mas Olivier & Steak au Poivre
We starten dit jaar met een klassieke combinatie van een stevige rode wijn met een heerlijk malse Steak au Poivre.
Le Parfum du Mas Olivier heeft een stevige structuur en krachtige neus en past daarom heel goed bij rood vlees. De klassieke Steak au Poivre blijft altijd favoriet! Kom langs in onze winkel of bestel online in onze webshop.
Le Parfum & Steak au Poivre
Ingrediënten (4 personen)
- 2el groene peperkorrels (potje)
- 4 (wagyu) bierfstukken à 125g
- 50g roomboter
- 2el (zonnebloem) olie
- zout
- 2 sjalotjes
- 4el cognac of vieux
- 125ml room
Bereiding
- Dep de peperkorrels droog met keukenpapier. Verdeel ze over een kant van het vlees en druk ze erin.
- Verwarm een bord of schaal voor.
- Verhit de boter en olie in een koekenpan (of verhit je grilpan).
- Bak de biefstukken in circa 3 minuten aan beide kanten bruin, keer halverwege.
- Haal het vlees uit de pan en leg op de warme schaal.
- Bestrooi met zout. Dek goed af met aluminiumfolie, zodat het vlees kan rusten.
- Bak de sjalotjes 1 minuut in het achtergebleven bakvet. Voeg cognac en slagroom toe en roer de aanbaksels los.
- Laat de saus even inkoken.
- Verdeel het vlees over 4 borden en schenk de saus erover.
- Lekker met krokante aardappeltjes uit de oven, haricots verts en een groene salade.
Le Parfum du Mas Olivier is hier te bestellen via onze webshop of kom eens langs in onze winkel in Vinkeveen.