Viognier Clairette & Varkenshaas met mosterddragonsaus
De feestdagen komen er aan en daarmee de zoektocht naar het perfecte gerecht met een mooie wijn. Ben je er nog niet uit en wil je het jezelf niet te ingewikkeld maken? Zoek niet verder, wij hebben een perfecte combinatie voor je uitgezocht!
Deze overheerlijke varkenshaas met mosterddragonsaus combineert geweldig met onze knisper frisse witte Viognier Clairette.
Toch liever rood tijdens de kerst? Ook de Côtes du Rhône Roulepierre gaat heel goed samen met dit heerlijke kerstrecept.
Bestel hier de Viognier Clairette.
Lees hieronder het recept of klik op de foto's voor de stap voor stap beschrijving.
Viognier Clairette & Varkenshaas met mosterddragonsaus
Ingrediënten (4 personen)
voor de varkenshaas:
- 1 el olie
- 500 g varkenshaas
- zout en peper
- 3 el boter
- 4 takjes tijm
- 2 tenen knoflook
- evt. vleesthermometer
- aluminium folie
voor de mosterddragonsaus:
- 250 ml room
- 2 tl Franse mosterd
- 200 ml warm water
- 1/2 bosje dragon grof gehakt + extra om te garneren
Bereiding
- Verhit voor de varkenshaas de olie in een braadpan. Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en bestrooi royaal met zout en peper.
- Bak de varkenshaas rondom goudbruin in de hete olie.
- Zet het vuur lager en voeg de boter, tijm en knoflook toe.
- Braad het vlees in circa 15 minuten gaar. Meet eventueel met een vleesthermometer de kerntemperatuur - bij 58-60 graden is het vlees goed.
- Bedruip het vlees continu met het braadvet.
- Neem het vlees uit de pan en leg op een snijplank met een stuk aluminiumfolie er losjes overheen - laat 5 minuten rusten.
- Zet voor de mosterddragonsaus de pan terug op het vuur en blus af met de room, mosterd en het warme water.
- Kook rustig tot een romige saus. Voeg indien te dik nog wat water toe.
- Roer op het laatst de fijngesneden dragon door de saus.
- Snij het vlees in dikke plakken. Verdeel over 4 borden en schep er royaal de roomsaus overheen.
- Garneer met wat blaadjes dragon en serveer direct.
Lekker met knapperige groene groentes en krieltjes uit de oven.
De Viognier Clairette is hier te bestellen via onze webshop of kom langs in onze winkel in Vinkeveen.