Pollo alla Cacciatore & Toscana Rosso
Pollo alla Cacciatore
Deze Toscana Rosso is een prachtige volle Toscaanse wijn met een bouquet met bloemige tonen van viooltjes en geuren van rode bessen. Haar smaak is vol en elegant. Een perfecte begeleider bij rood vlees of deze heerlijke jagersstoof met kip: Pollo alla Cacciatora.
Bestel hier de Toscana Rosso.
Lees hieronder het recept of klik op de foto's voor de stap voor stap beschrijving.
Ingrediënten (4 personen)
1 kip van 2 kg - in stukken - of het equivalent aan stukken kip.
- zout en peper uit de molen
- 8 laurierblaadjes
- 3 tenen knoflook, gepeld (1 geplet & 2 in plakjes)
- 1/2 fles Toscana Rosso
- bloem
- extra vierge olijfolie
- 6 anjovisfilets
- een handvol groene en zwarte olijven zonder pit
- 2 blikken van 400g gepelde tomaten
Bereiding
- Wrijf de stukken kip in met zout en zwarte peper uit de molen en leg ze in een kom.
- Voeg laurier, rozemarijn en de geplette teen knoflook erbij en giet de wijn erover.
- Laat de kip minstens een uur, maar beter een hele nacht in de koelkast marineren.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Laat de stukken kip uitlekken - bewaar de marinade - en dep ze droog met keukenpapier.
- Bestuif de kip met bloem en schud de overtollige bloem eraf.
- Zet een ovenvaste pan op het vuur, giet er als de pan goed heet is een scheutje olijfolie in en bak de stukken kip rondom bruin. Zet even opzij.
- Zet de pan weer op het vuur en doe de plakjes knoflook erin. Bak de knoflook licht goedbruin en doe de anjovis, olijven, tomaten (kapot gestoken met een houten lepel) en de stukken kip met marinade erbij.
- Laat aan de kook komen, leg het deksel op de pan en zet 1 1/2 uur in de oven.
- Schep het vet dat bovenop drijft af, roer en proef en doe er zo nodig een beetje zout en peper bij.
- Haal de laurier en rozemarijn uit de pan en serveer de kip met een salade en flink veel van die heerlijke Toscana Rosso in je glas.
Toscana Rosso is te bestellen via onze webshop of kom langs in onze winkel in Vinkeveen.