Nieuw!
Vacqueyras La Grangelière | Pierre Amadieu 2022
Het terroir van Vacqueyras ligt op de zuidelijke hellingen van het Dentelles de Montmirail-gebergte. De Grenache- en Syrah-druiven geven de wijn haar fruitige en krachtige karakter.
Na het ontstelen worden de druiven gevinifieerd in betonnen tanks gedurende ongeveer 3 weken. De blend van Grenache en Syrah rijpt in de Gigondas-kelder: een derde rijpt 6 maanden in vaten, terwijl de rest in foudres wordt bewaard om de tannines te verzachten. De fruitsmaken worden zo subtiel getemperd door het eikenhout.
In de neus ontwikkelen aroma's van kreupelhout en klein rood fruit, gekruid met een vleugje vanille, volheid en rondheid in de mond met kruidige en peperige tonen.
Deze aangename wijn is een perfecte aanvulling op een gebraden lamsbout met salie of rijpe kazen.
Land Frankrijk
Regio Vacqueyras
Druivensoort 80% Grenache - 20% Syrah
Jaar 2022
Kelderpotentieel 5 jaar