Tomàs Cusiné | Llebre | Ull de Llebre (Tempranillo)
Weer die herkenbare, kenmerkende neus zoals we die kennen van Tomàs Cusiné. Knap hoe hij deze wijn een dergelijke, constante signatuur weet mee te geven. Donkere vruchten in verse en gedroogde vorm, maar ook tonka-bonen, de puurste chocolade en verse espresso van Arabica-bonen.
Heerlijke eetwijn (lunch, diner) die ook buiten de maaltijd optimaal genoten kan worden. Te serveren bij het beste gevogelte (mais-kip, parelhoen, patrijs), kalfsvlees, niertjes, lam (niet de bout). Op de huid gebakken vis, Mediterrane rijstgerechten (paella) en een krachtige vissoep (bouillabaisse).
Onmiskenbaar Spaans en voor de doorgewinterde 'fan' ook onmiskenbaar Cusiné. Goed verweven houtinvloed, knap gewaakt voor overdaad. Iets meer 'donkere' tonen deze jaargang: houtteer, espresso en pure chocolade; al is het goed te vermelden dat die kenmerken wat meer naar de achtergrond verdwijnen onder invloed van zuurstof. Er wordt ruim baan gemaakt voor gedroogd fruit, eucalyptus, tabak en een fractie witte peper.
Wij denken dat u deze wijnen ook lekker vindt:
- Mas olivier Rouge | Grande Réserve | Faugères
Een aantrekkelijke diep kersenrode wijn. De neus, complex en elegant, biedt zachte aroma's van kruiden en peper, vermengd met tonen van koffie. Een soepele elegante wijn met aangenaam aanhoudende houtachtige tonen. De smaken van…
€ 8,65